Monday, May 29, 2006





Abtracts

I love painting horses. And I love painting with bright colors. Sometimes these don´t exactly match. Horse owners are not that keen to see their horses painted blue. Also painting horse portraits is very detailed work.

So to do something completely different and relax my mind I paint colorful abstracts. Mostly the themes are from nature. I´ll show you here three oil paintings with a water-theme. More will appear on my website as I finish them.

***

Abstraktit

Rakastan hevosten maalaamista. Samoin rakastan maalata kirkkailla väreillä. Joskus nämä kaksi asiaa eivät oikein kohtaa töissäni. Hevosenomistajat eivät jostain syystä ole kovin innoissaan ajatuksesta, että maalaisin heidän hevosensa vaikkapa sinisiksi. Lisäksi hevosten maalaaminen on hyvin pikkutarkkaa työtä.

Joten tehdäkseni jotain täysin erilaista ja rentouttaakseni mieltäni, maalaan värikkäitä abstrakteja tauluja. Niiden aiheet ovat useimmiten luonnosta. Tässä on kolme öljymaalausta, joiden teemana on vesi. Nettisivuilleni ilmestyy uusia kuvia sitä mukaa kun saan tauluja valmiiksi.

Sunday, May 07, 2006


I have been a bit quiet lately as I have been busy - namely I got my very own studio! Been carrying things and furniture there and spent a few wonderful days just painting. Oh what luxury it is to have a place only dedicated to my painting. The only distraction is the radio. Now finally I can paint bigger pictures!

Here you can see where I painted before getting my studio. I had a big table - all my reference materials were in the bookshelf behind it. Sometimes I had to crawl under the table to reach them - sometimes climb on the table as the room was not big enough to place the table more conveniently. Also the cats seem to find it a lot of fun to observe me working - and play hockey with my paint tubes and brushes and pastels. And generously donating that realistic touch to the paintings in the form of real hair. They seem to think that painting horses and furry critters need that final touch of realism... Sorry, kitties: no more of that fun!

***

Olen ollut hiukan hiljainen blogissani viime aikoina, koska minulla on ollut hoppua - sain nimittäin ihan oman studion / työhuoneen! Olen kantanut tarvikkeitani ja huonekaluja sinne ja viettänyt muutaman mahtavan päivän vain maalaten. Voi että on sitten ylellistä, kun on oma paikka, joka on vain maalaamista varten. Ainoa häiriötekijä on radio. Nyt voin vihdoinkin maalata isompia maalauksia!

Tässä näet kuvan, miten maalasin ennen kuin sain studioni. Minulla oli iso pöytä - kaikki lähdemateriaalini oli kirjahyllyssä sen takana. Joskus minun oli pakko ryömiä pöydän alle päästäkseni käsiksi niihin - ja joskus oli pakko kiivetä pöydälle. Huone ei ollut niin suuri, että pöydän olisi voinut asetella mukavammin. Ja lisäksi kissoista oli oikein hauskaa asettua makuulle pöydälle tarkkailemaan työskentelyäni. Siinä ohessa ne pelasivat lätkää maalituubeillani, siveltimilläni ja pastelleillani. Ja lisäsivät samalla realismin tuntua maalauksiini oikeiden karvojen muodossa. Niiden mielestä hevosten ja muitten turkillisten eläinten kuvat vaativat vielä sen viimeisen realismin kosketuksen... Mutta sori vaan, kissat: sen lajin hupi loppui nyt.